7 Cara yang sihat untuk meningkatkan tekanan darah anda

http://www.melayupost.info – Adakah anda sering berasa mata pening atau gelap apabila anda bergerak dari duduk atau berjongkok? Nah, ini boleh menjadi tanda bahawa anda mempunyai tekanan darah rendah atau hipotensi.

Kerana banyak orang yang berfikiran bahawa hipotensi tidak terlalu membahayakan seperti hipertensi, maka pesakit hipotensi pun cenderung meremehkan. Walaupun hipotensi yang tersisa dapat mengganggu tidur anda.

Selain makan daging kambing, ini cara lain yang sihat untuk meningkatkan tekanan darah rendah anda.

Jika kamu merasa bahawa tekanan darah kamu merendah dan kamu merasa agak pusing, minumlah setengah cawan kopi yang kuat. Kandungan kafein di dalamnya akan membantu dalam menstabilkan tekanan darah.
Selain minum kopi, jus yang diperbuat daripada buah bit juga mampu membuat tekanan darah kamu stabil.
Minum teh akan membantu anda meningkatkan tekanan darah anda. Tetapi teh ini dibuat dari licorice yang baik untuk mengekalkan tekanan darah yang sihat.

Kismis snek juga sangat membantu untuk menaikkan tekanan darah yang anda tahu. Kerana kismis kaya dengan besi yang berguna untuk menyokong kesihatan darah.

Jika anda merasakan tekanan darah anda rendah, minum air masin. Tambah kira-kira setengah sudu teh garam ke dalam segelas air dan kemudian minumlah dua kali sehari.

Minum air madu juga boleh menghilangkan rasa pening yang kamu derita kerana tekanan darah merendah.
Akhirnya, cuba jus buah delima untuk membantu meningkatkan tekanan darah anda. http://www.melayupost.info/2016/10/simptom-punca-dan-rawatan-tekanan-darah.html